- 500 gr de carne tocata (de care doriti, doar sa fie slaba; eu am folosit carne extra slaba de porc, cumparata tocata deja)
- 2 ardei iuti
- 1 ceapa medie (tocata foarte marunt)
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita de garam masala (un mix de condimente, indian)
- 1 lingurita pudra de coriandru
- 1/2 lingurita boia de ardei iute/dulce
- sare pentru cine doreste (ies bune si fara sare)
Preparae:
- Toate ingredientele se amesteca si se framanta bine, cu mana, timp de vreo cateva minute.
- Se acopera si se da la rece pt cel putin 30 min.
- Se fac chiftelute, dar nu rotunde, mai degraba plate, ca un burger, si se dau la cuptor la 180*C pana se rumenesc bine.
De preferat sa se foloseasca hartie de copt.
Eu am facut aceasta reteta in timpul Croazierei si am facut 6 chiftelute din compozitia de mai sus pentru zilele de Pure Proteins si din restul compozitiei am facut Chiftelute pentru Croaziera.
Gasiti reteta Croaziera: Chiftelute
No comments:
Post a Comment