Search This Blog

Wednesday 27 March 2013

Tiramisu Dukan

Sunt multe retete de tiramisu Dukan, dar pentru mine, aceasta este cea mai buna.
Am gasit-o pe situl http://www.retete-dukan.ro/tiramisu-dukan/, dar am modificat-o putin.

Ingrediente:

Blat:
- 4 albușuri
- 1 galbenuș
- 3 linguri de amidon
- 3 linguri tărâțe de ovăz
- 2 linguri tărâțe grâu
- îndulcitor praf pentru gătit (după gust)
- 1 lingurita prag de copt
- 3 linguri lapte praf degresat
Cremă de vanilie:
-3 gălbenușuri
- 375 ml lapte degresat
- 2 linguri amidon
- îndulcitor după gust
- 250 gr quark
- 2-3 fiole esență de vanilie
-  3 foi gelatină
Sirop:
-150 ml cafea
- 1 lingură îndulcitor
- 1 fiolă esență de rom
Preparare:
Blat:
Batem albușurile spumă cu mixerul. Adăugăm gălbenușul și mai mixam puțin. Adăugați pe rând amidonul, tărâțele, îndulcitorul, laptele praf și praful de copt și amestecați compoziția, de sus în jos încet, cu o spatula sau lingura de lemn.
Turnați această compoziție într-o tavă de chec de preferat și introduceti-o în cuptorul încins la 180 grade pentru 35-40 minute sau pana se coace. Când este gata îl scoateți la răcit și după 10 minute îl scoateți și din tavă. Daca  puneti compozitia in tav ade chec, blatul trebuie taiat felii de cca 1 cm.
Budinca de vanilie:
Într-un vas punem amidonul, îndulcitorul și esența de vanilie și turnăm circa trei sferuri din lapte. Amestecăm bine să nu se facă cocoloașe și adăugăm și gălbenușurile. Punem vasul pe foc mic și amestecăm în continuu ca să nu se prindă. Când s-a îngroșat o luăm de pe foc și o lăsăm la răcit cu o folie de plastic pusă peste vas ca sa nu facă scoarță.
După ce s-a răcit crema de vanilie puneți gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei. Până se hidratează mixăm crema de vanilie cu quarkul. Laptele rămas îl încălzim puțin și  topim gelatina hidratată în el. Apoi îl adăugăm peste amestecul de cremă de vanilie și quark.
Daca nu doriti sa folositi gelatina, faceti crema mai groasa.
Siropul:
Amestecam cafeaua cu îndulcitorul și esența de rom.
Asamblare:
În tava în care l-am copt punem o folie de aluminiu (ca în poză) și punem prima foaie pe care o însiropăm bine de tot cu siropul, apoi turnăm crema de vanilie. Mai adăugăm altă foaie, o însiropăm, apoi iar cremă de vanilie. Ultima foaie trebuie și ea însiropată și acoperită cu un strat de cremă.
Dam tava la rece pt cateva ore.













No comments:

Post a Comment