Search This Blog

Sunday 10 March 2013

Croaziera: Chiftelute


Ingrediente:


  • 500 gr de carne tocata (de care doriti, doar sa fie slaba; eu am folosit carne extra slaba de porc, cumparata tocata deja)
  • 2 ardei iuti
  • 1 ceapa medie (tocata foarte marunt)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 5-6 ciuperci 
  • 2 morcovi dati pe razatoarea mica
  • telina radacina data pe razatoarea mica
  • orice alte legume doriti dar taiate foarte marunt
  • 1 lingurita de garam masala (un mix de condimente, indian)
  • 1 lingurita pudra de coriandru
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute/dulce
  • sare pentru cine doreste (ies bune si fara sare)

Preparae:


  1. Toate ingredientele se amesteca si se framanta bine, cu mana, timp de vreo cateva minute. 
  2. Se acopera si se da la rece pt cel putin 30 min.
  3. Se fac chiftelute, dar nu rotunde, mai degraba plate, ca un burger, si se dau la cuptor la 180*C pana se rumenesc bine. 
Dupa cum spuneam la reteta de Atac: Chiftelute

No comments:

Post a Comment