Search This Blog

Tuesday 12 March 2013

Atac & Croaziera Desert la Pahar

"Am facut acest desert intr-o zi cand uitasem sa imi manac tarata de ovaz si era aproape seara. Este asemanator cu un poridge, si e foarte gustos si aromat. Eu folosesc coaja de lamaie, pentru aproape fiecare desert pe care il fac"

Ingrediente:

  • 1,5 - 2 linguri de tarata de ovaz 
  • 100 ml lapte (daca nu folositi tarata pura si folositi fulgi de ovez, mariti cantitatea de lapte)
  • 1 lingura quark sau branza (cremoasa sau de vaci)
  • indulcitor dupa gust
  • coaja de lamaie 
  • 1/2 lingurita ghimbir crud ras (optional)
  • esente (optional)


Preparare:

  1. Laptele si tarata si coaja de lamie/ghimbirul se pun intr-o cratita, pe aragaz, la foc mediu, mestecand continuu., pana cand se ingroasa.
  2. Se ia de pe foc si se adauga branza, indulcitorul si esenta mestecand pana ce se formeaza o compozitie omogena. 
  3. dupa care se pune din nou pe aragaz, la foc mic, pentru inca 2 minute, mestecand continuu.
  4. Se toarna compozitia intr-un pahar, sau o forma, si se da la rece.

*Se poate servi cald, daca doriti, dar dupa parerea mea, rece este mai bun.

No comments:

Post a Comment