Ingrediente:
- 1,5 - 2 linguri de tarata de ovaz
- 100 ml lapte (daca nu folositi tarata pura si folositi fulgi de ovez, mariti cantitatea de lapte)
- 1 lingura quark sau branza (cremoasa sau de vaci)
- indulcitor dupa gust
- coaja de lamaie
- 1/2 lingurita ghimbir crud ras (optional)
- esente (optional)
Preparare:
- Laptele si tarata si coaja de lamie/ghimbirul se pun intr-o cratita, pe aragaz, la foc mediu, mestecand continuu., pana cand se ingroasa.
- Se ia de pe foc si se adauga branza, indulcitorul si esenta mestecand pana ce se formeaza o compozitie omogena.
- dupa care se pune din nou pe aragaz, la foc mic, pentru inca 2 minute, mestecand continuu.
- Se toarna compozitia intr-un pahar, sau o forma, si se da la rece.
*Se poate servi cald, daca doriti, dar dupa parerea mea, rece este mai bun.
No comments:
Post a Comment