Search This Blog

Wednesday 3 April 2013

Budinca de ciocolata

Ingrediente:

  • 550 ml lapte degresat
  • 2 linguri de amidon/faina de porumb
  • 2 linguri cu varf de cacao (sau mai mult dk doriti)
  • indulcitor dupa gust
  • scortisoara
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • esente (daca doriti, dar iese foarte buna fara)
Preparare:

  • Puneti 500 ml de lapte pe aragaz, dar nu il lasati sa dea in clocot.
  • Cei 50 ml din laptele ramas amestecati-l cu amidonul si restul ingredientelor, pana la omogenizare.
  • Cand laptele da sa fiarba turnati peste compozitia omogena (nu compozitia peste lapte) si puneti din nou pe foc, mestecand continuu, pana cand se ingroasa (maxim 5 min).
  • Se toarna cald in forme sau boluri mici, se acopera cu folie de plastic ca sa nu faca coaja la suprafata, si se da la rece.




No comments:

Post a Comment