Search This Blog

Friday 5 April 2013

De unde incepem?


  1. In primul rand trebuie sa luam decizia sa ne punem serios pe treaba si sa ne pregatim mental pentru acest lucru. Incetati sa va mai mintiti singuri si sa va complaceti asa cum sunteti. Uitati-va in oglida, deschideti ochii bine, si fiti sinceri. In nici un caz sa nu va mintiti singuri cu "glume" de genul, "Si asa este prea tarziu acum" sau "Cine ma place ma place as cum sunt" sau "Nu sunt chiar asa de gras(a)".
  2. Faceti-va o lista cu toate alimentele de care aveti nevoie.
  3. Goliti frigiderul de toate alimentele care nu sunt acceptate in dieta.
  4. Umpleti-va frigiderul cu alimentele permise. Aveti grija sa nu ramane-ti niciodata fara.
  5. Mariti numarul meselor zilnice
  6. Beti mai multe lichide, minim 2,5 litri pe zi.
  7. Reduceti consumul de sare.
  8. Gatiti!!! O dieta monotona, este o cale sigura spre esec. Nu va limitati la oua isrte si carne la gratar, trebuie sa aveti mese diversificate, altfel organismul va refuza hrana si veti avea stari de greata, ameteli, oboseala, etc.
  9. Nu uitati de activitatea fizica. Odata ce progresati cu dieta si perioada de oboseala dispare, incepeti sa introduceti in rutina zilnica si cateva exercitii fizice, peste cele 20/30 min de mers pe jos. 
Faceti-va un program saptamanal, in asa fel incat sa exersati cel putin de 3 /4 ori pe saptamana, lucrand toti muschii.
Atentie!!!! NU lucrati toate perechile de muschi intr-o zi. Indicat este sa lucrati intr-o zi partea superioara a corpului, si in urmatoarea zi, partea inferioara. Astfel dati muschilor timp de relaxare, si ferba musculara se va simti mai putin.


No comments:

Post a Comment