Search This Blog

Tuesday 9 April 2013

Pastele Yam

"Pastele Yam" mai sunt cunoscute ca si "Zero Pasta", "Miracle Pasta" sau "Shirataki Pasta". Sunt făcute integral din radacina planetei Yam sau "limba diavolului".
Compuse în mare parte din apă şi glucomanan, o fibra solubile în apă, nu prea au o aroma proprie, dar absorb usor orice savoare. (După părerea mea, se gătesc cel mai bine in sosuri.)

Produsul final contine 97% apă şi 3% fibre sub forma unui lichid vâscos. Vin într-o pungă plină de apa, au un miros care poate fi neplăcut.
În conformitate cu un Studiu facut de cercetatorii de la Universitatea din Connecticut, glucomananul poate ajuta la scaderea colesterolului rau LDL, trigliceridele, glicemie şi chiar greutatea corpului. Oamenii de ştiinţă în Thailanda au constatat că doar 1 gram are puterea de a încetini semnificativ absorbţia de zahăr în sânge, după ce sa mananci o masa bogata in carbohidrati.
Am auzit, de asemenea, că ajuta la constipaţie.

Pot fi găsite atât sub forma "umeda", uscata sau moale. Atunci când sunt ude, acestea sunt achiziţionate preambalate în lichid. În mod normal, au o valabilitate de până la un an. Unele branduri poate necesita clatire sau para-fierbere.

Alternativ, pastele pot fi drenate şi uscate. Acest procedeu se face prin plasarea pastelor intr-o tigaie non-aderenta la foc mare, pentru cca un minut.

Nu au nici un carbohidrat, calorii sau gluten, de unde si numele de "Zero Pasta". Sunt translucide si gelatinoase si pot fi găsite sub orice forma, spaghete, pene, fidea, taietei, fettuccini, etc.

Mie mi-a fost greu sa găsesc ceva negativ legat de aceste "Paste Miraculoase". Dacă cineva ştie ceva ce eu nu am mentionat, va rog sa comentati.









No comments:

Post a Comment