Search This Blog

Thursday 4 April 2013

Greutatea Dorita vs Greutatea Normala (BMI)

Greutatea normala sau BMI (Indicele de Masa Corporala), pe care fiecare om ar trebui sa o aiba, nu este tot timpul si greutatea pe care ne-o dorim. Sau este?
Ar trebui sa fie!!!
De ce?
Pentru ca a arata bine nu inseamna a fi exagerat de slab, inseamna sa avem un corp bine proportionat si tonifiat. Daca incercam sa scapam de colaceii de slaninuta doar prin dieta, vom ajunge niste anorexici cu colacei de slaninuta pe burtica.
Cu totii stim, ca slaninuta de pe burtica si alte zoneincapatanate,  se da jos doar prin munca multa.

!!!Greutatea normala + tonus muscular = aratat bine!!!

Cum ne aflam greutatea normala???
Sunt convinsa ca stiti vorba acea "kilogramele trebuie sa fie cu 10 mai putine decat centimetri de la inaltime". Adica, daca avem 1 metru 78 cm, ca in cazul meu, greutatea mea normala ar fi 68kg. Dar asta nu e o regula aplicabila pentru toate varstele si pentru ambele sexe. de aceea, daca vrem sa fim precisi, ne putem calcula BMI pe situl Dr. Dukan: http://www.dukandiet.com/ la sectiunea "Find your true weight".
Asa cum si Dr Dukan spune, multi dintre noi tindem sa ne luam "o masura de precautie" si incercam sa slabim cu cateva kg mai mult decat indica greutatea noastra normala.
De ce tindem sas facem acest lucru?
Pentru a ne lua o masura de precautie, ca in cazul in care nu ne putem consolida si stabiliza greutatea normala, sa avem unde sa adaugam cateva kg si sa ne putem indulci amarul, zicand..."Lasa ca mai pot pune cateva kg in plus pana la greutatea normala".
Este o conceptie total gresita. In primul rand pentru ca ne consumam energia pentru a pierde cateva kg in plus, cand defapt, ar trebui sa o pastram pentru a ne consolida si stabiliza greutatea actuala.
Cu cat ne reducem greutatea, cu atat organismult lupta si mai mult sa o puna la loc. Deaceea avem nevoie de toata energia posibila, pentru a lupta sa o stabilizam pe cea normala.
Deci ce ne facem cu resturile de sunculita ramasa ???
Pai, e simpul.
O dam jos.
CUM???
Prin SPORT!!!!!
Vreau sa specific, ca nu sfatuiesc sa incepeti cu exercitii fizice foarte solicitante odata cu Faza de Atac. Eu am inceput odata cu Faza de Croaziera, dar treptat, de la ceva usor la mai greu.
Dieta este foarte solicitanta si extenuanta, de aceea este indicat doar mersul pe jos.
Eu zic, ca pentru cei care pot, nu strica ceva extra sport. Asta depinde de fiecare, bineinteles.

NB!!! Am postat niste linkuri cu exercitii cardio foarte eficiente, pentru a da jos ce a ramas.

No comments:

Post a Comment