Search This Blog

Thursday 4 April 2013

Guiaș Unguresc

Un lucru am învățat de la Piști. Cum sa pregătesc Guiaș Unguresc.
Il rog să ma ierte că am adaptat reteta, la dieta Dukan.
Știu ca un Guiaș Unguresc, adevărat, nu se face fără cartofi, dar....merge si fără. ;)
Cel puțin am păstrat regula de bază, si anume că trebuie facut cu o varietate de carne, și neapărat cu afumatură.

Ingrediente:
• 200 gr carne macră, slaba, de vita,taiata cubulete
• 200 gr carne macră, slaba, de porc,taiata cubulete
• 3-4 cremvusti de pui (afumati, de preferință),taiati
• o conserva de tofu
• 1 ceapă mare
• 2 morcovi
• 1 dovlecel micuț
• 2 linguri rase de boia dulce
• ardei iute (după gust)
• bulion de țară, sau 2-3 roșii proaspete, făcute pastă
• 1 linguriță piper
• foi de dafin
• patrunjel verde (opțional)

Preparare:
• Se pune ceapa la călit, in câteva linguri de apă, sau intr-o lingura de ulei, dacă folosiți.
• După ce devine translucentă, se adaugă boiaua si încă puțină apa.
• Se adaugă carnea și se lasă sa se facă pe toate părțile.
• Dupa ce s-a perpelit bine carnea, pe toate partile, se adaugă restul de zarzavat, tocat in cuburi măricele, cremvuști, tofu și condimentele.
• Completam de apă, cât sa treacă cu cca 5 cm peste, se acoperă si se lăsa la foc mediu, pana ce carnea este patrunsă bine, mestecând ocazional.
Dacă scade apa prea mult, se mai completează pe parcurs.
Guiașul trebuie sa aibă ceva zeamă, nu trebuie sa fie de consistența unei tocanițe.



















No comments:

Post a Comment